Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka > Projekt
 

Odborný seminár a verejná diskusia

Paolo Portoghesi
Sériu podujatí organizovaných hlavným mestom k téme Bratislavské visuté záhrady doplní odborný seminár s verejnou diskusiou.
 

 
 

Odborný seminár s témou Bratislavské visuté záhrady sa uskutoční vo štvrtok 7. júla 2011 o 17-tej hodine v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Hlavným rečníkom bude profesor Paolo Portoghesi - svetovo renomovaný architekt pôsobiaci na jednej z najstarších a najväčších univerzít sveta La Sapienza v Ríme, významný predstaviteľ organickej architektúry. Vystúpi s prednáškou "Visuté záhrady v histórii architektúry".

Ďalšími rečníkmi podujatia sú hlavná architektka mesta Ing.arch. Ingrid Konrad, prof. Ing. Ľubica Feriancová, PhD. - vedúca Katedry záhradnej a krajinnej architektúry na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre a prof. Ing.arch. Bohumil Kováč, PhD. - vedúci Ústavu urbanizmu a územného plánovania Fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Vo svojich vstupoch predstavia významné momenty veľkého verejného parku pre organizmus mesta a priblížia projekt Bratislavských visutých záhrad na pozadí konkrétnej odbornej špecializácie (urbanizmus a územné plánovanie, záhradníctvo a krajinárstvo).

Súčasťou podujatia je verejná diskusia k téme Bratislavské visuté záhrady. Odborný seminár má popri naznačení trendov zakladania zelene vo svete a popri sumarizácii skorších aktivít poukázať aj na ďalšie konkrétne kroky realizácie projektu.

Spoluorganizátorom odborného semináru je Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave. Záštitu nad podujatím prevzala mimoriadna a splnomocnená veľvyslankyňa Talianskej republiky v Slovenskej republike Jej Excelencia pani Brunella Borzi Cornacchia a primátor hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy Milan Ftáčnik.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Paolo Portoghesi kolaz


 

Odkazy

 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.7.2011 / 4.7.2011

Kontext

Umiestnenie: Zložky dokumentov > O projekte > Aktuálne
 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies