Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka
 

Jaroslav Bella

Botanická záhrada Bratislava
RNDr. Jaroslav Bella – riaditeľ Botanickej záhrady Univerzity Komenského v Bratislave

"Čím viac zelene bude obyvateľov obklopovať, tým viac si ju budú vážiť."
 

 
 

"Botanická záhrada Univerzity Komenského v Bratislave počas svojej 69 ročnej histórie zaujala svoje nezameniteľné a pevné miesto v inštitúciách, ktorými sú arboréta a botanické záhrady. Stala sa základňou tvorivých aktivít v rámci základného výskumu v mnohých oblastiach botaniky, šľachtenia, pedagogickej a výchovnej práce, popularizácie rastlinnej ríše v tých najrozmanitejších formách. Stala sa neodmysliteľnou zónou oddychu a pokoja. Svojimi interiérovými a exteriérovými zbierkami sa stala strojcom mnohých inšpirácií pre návštevníkov na zveľadenie si svojich záhrad, balkónov, terás a interiérových priestorov.

Botanická záhrada intenzívne pristupuje k cieľom výchovy k tvorbe a ochrane životného prostredia, k osvojeniu si poznatkov o prírode, o jej vývoji a zákonitostiach, ale aj vypestovanie kultivovaného a zodpovedného vzťahu k prírode. Popularizovaním informácií o rastlinách, ochrane a tvorbe životného prostredia medzi široké vrstvy obyvateľstva usmerňuje a formuje vzťah k prírode a jej hodnotám.

Význam projektu  Bratislavské visuté záhrady poukazujúci na dôležitosť zelene v architektúre každého mesta, len podčiarkuje skúsenosti z botanických záhrad, v ktorých obyvatelia miest nachádzajú oázu pokoja vo vzťahu k rastlinnej ríši. Čím viac zelene ich bude obklopovať, tým viac si ju budú vážiť. A preto z tohto pohľadu  vyslovujem projektu v tejto fáze morálnu podporu."             

RNDr. Jaroslav Bella – riaditeľ Botanickej záhrady Univerzity Komenského v Bratislave
 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.2.2011 / 14.2.2011

 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies