Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka > Partneri
 

Bohumil Kováč

Kovac Bohumil FA STU
Prof. Ing.arch. Bohumil Kováč, PhD. - vedúci Ústavu urbanizmu a územného plánovania na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, člen predstavenstva Slovenskej komory architektov

"Projekt má ambíciu vytvoriť reprezentatívny kultúrno-umelecký a záhradno-krajinársky priestor na rozhraní mesta a lesoparku."
 

 
 

Bratislavské visuté záhrady


        "Projekt Bratislavské visuté záhrady má ambíciu vytvoriť reprezentatívny kultúrno-umelecký a záhradno-krajinársky priestor na rozhraní mesta a lesoparku. Ideálna poloha v polohe svahov nad mestom umožní z tohto priestoru otvoriť nové pohľady na mesto, súčasne sa lokalita stane významným miestom v panoráme mesta. Projekt je tiež odpoveďou mesta na zvýšené urbanizačné tlaky na územie po zrušení zákona na ochranu viníc. Visuté záhrady súčasne umožnia vytvoriť spojenie medzi urbanizovaným územím mesta a lesoparkom a vytvoria nové možnosti nástupov do prírodných priestorov nad mestom. Projekt Bratislavských visutých záhrad je súčasne príležitosťou na zachovanie odkazu kultúrnej krajiny – malokarpatských vinohradov a ich transformáciu z produkčnej na kultúrno-spoločenské, vzdelávacie, relaxačné a iné funkcie. Môžu sa stať atraktívnym miestom na  malokarpatskej  vínnej ceste a prispieť tak k zachovaniu vinohradníckeho genius loci Bratislavy. Neďaleké internáty dávajú predpoklady, že visuté záhrady budú využívať najmä mladí ľudia. Predstavy visutých záhrad môžu mať mnoho architektonicko-krajinárskych interpretácií – od terasovitého parku nad mestom až po terasovitú zástavbu so zelenými terasami a parkami, dôležité však bude, aby priestor ostal verejne prístupný. Aj to je zrejme jeden z dôvodov, že projekt vyvolal záujem škôl a podporu verejnosti."


Prof. Bohumil Kováč


 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.3.2010 / 18.3.2010

 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies