Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka
 

Franz Joachim Chen

Chen Franz Viedeň
Ing. Franz Joachim Chen - Stadtgarten Wien

"Aj vo Viedni predstavujú vinohrady istú nárazníkovú prechodovú zónu medzi husto zastavanými oblasťami a prírodným prostredím lesa."
 

 
 

BRATISLAVSKÉ VISUTÉ ZÁHRADY


"Situácia v Bratislave je podobná situácii vo Viedni. Aj vo Viedni predstavujú vinohrady istú nárazníkovú prechodovú zónu medzi husto zastavanými oblasťami a prírodným prostredím lesa. Za posledných sto rokov boli mnohé tieto plochy nenávratne stratené. Uvedomili sme si, že vinohrady sú kultúrnym statkom a dodávali tvár mestu. Viedeň je mestom vína a sme na to patrične hrdí. Vynakladáme mnoho úsilia a prostriedkov, aby zachované vinohrady boli lepšie využiteľné aj pre verejnosť. Bolo vytvorených viacero vínnych ciest, kde sa Viedenčania môžu rekreovať. Na svete existuje veľmi veľa miest bez vína a vinohradov a len málo miest s vinohradmi. Treba sa skutočne vážne zamyslieť nad tým, či teda chceme stratiť tie plochy, aby sa využívali na iné účely.“

Ing. Franz Joachim Chen z Magistrátu mesta Viedeň - mestských záhrad (Stadtgarten Wien)
 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.2.2010 / 23.2.2010

 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies