Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


 

Predĺženie trvania výstavy BVZ

Hanacek Godarsky vizualizacia 2
Pre veľký záujem verejnosti o projekt Bratislavské visuté záhrady hlavné mesto predlžuje prezentáciu študentských prác s touto témou o týždeň. Výstava približuje možné pohľady na to, akým smerom by sa projekt budovania reprezentatívneho parku Bratislavy mohol prípadne uberať. Verejnosť si môže pozrieť výsledky práce vyše 50 študentov Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre v priestoroch Primaciálneho paláca – v sále č. 5 – až do piatka 12. februára 2010, a to denne v čase od 9:00 do 17:00 – vrátane víkendu 6.-7. februára 2010.
 

 
 
Autori prvých vystavených štúdií do nich zakomponovali možnosti prezentovania vína (vinohradnícke múzeum, vínne pivnice a pod.), ovocné sady, kynologický park, lanovku, visuté lávky, kvetinové záhony, rôzne bludiská (labyrint zo živého plota ale napr. aj zo samotných viníc), vyhliadkové terasy a zelené pochôdzne strechy, náučné chodníky, bežecké okruhy a cyklotrasy, nové spojenie MHD a ďalšie. Do úvahy zobrali aj potrebu vytvorenia fyzickej hranice lesa, ktorá by v budúcnosti bránila rozširovaniu zástavby na úkor zelene.

K predĺženiu výstavy hlavné mesto pristúpilo aj pre zaznamenanú významne vyššiu návštevnosť internetovej stránky projektu www.visutezahrady.bratislava.sk za relatívne krátky čas od jej sprevádzkovania (od 15. januára 2010), pre množstvo návštevníkov výstavy ako aj pre množstvo telefonických ohlasov na zámer mesta vybudovať reprezentatívny park Bratislavy. Zároveň sa tak predlžuje aj možnosť pre verejnosť vyjadriť svoje podnety a názory na prezentácie do knihy podnetov priamo v priestoroch výstavy. Svoje pripomienky  môžu vyjadriť aj prostredníctvom kontaktného formulára na internetovej stránke projektu a ostatných kontaktných údajov stránky.

Projektom Bratislavské visuté záhrady hlavné mesto otvára niekoľko tém. Prvou je samotné budovanie rozľahlého reprezentatívneho parku Bratislavy. Ďalším momentom je snaha o zelenú politiku mesta a tiež apel na investorov na využívanie zelených postupov vo svojich projektoch – zelených striech, zelených fasád, energetickej úspornosti stavieb a podobne. Samostatnou časťou širšej diskusie spojenej s budovaním terasovitých záhrad nad Bratislavou je v neposlednom rade aj budúcnosť vinohradov v našom meste, ktoré preň boli po celé stáročia charakteristické a významne dotvárali jeho obraz.

 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.2.2010 / 4.2.2010

Kontext

Umiestnenie: Zložky dokumentov > O projekte > Aktuálne
 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies