Vyhľadávanie

?(Pomocník k vyhľadávaniu)|...(Rozšírené vyhľadávanie)

Bratislavské visuté záhrady
Pomôžme vytvoriť nové dominanty Bratislavy
 
   


Cesta: Titulka
 

Bratislavské visuté záhrady: Zaujíma nás Váš názor

Tulipány
Privítame Vaše podnety k téme Bratislavské visuté záhrady.
 

 
 
Budovanie reprezentatívneho parku Bratislavy je náročný projekt, ktorý vyžaduje svoj čas, finančné zdroje a dobré partnerstvá. Výrazne môže dotvoriť obraz nášho hlavného mesta a tiež kvalitu života v ňom. Priniesť však môže aj ďalšie zaujímavé aspekty – ako napríklad zachovanie časti vinohradov nad Bratislavou, ponúknutie alternatív trávenia voľného času v každom počasí (v krytých záhradách či v galérii) alebo tiež vytvorenie nových pracovných miest.
 
Aby však bol projekt visutých záhrad naozaj úspešný, potrebuje aj – a hlavne – zohľadniť predstavy a požiadavky občanov a návštevníkov nášho mesta, odbornej aj laickej verejnosti. Teda všetkých tých, ktorým má byť nový veľký verejný park v Bratislave určený. Jeho ambíciou je vytvoriť príjemné miesto pre pobyt v pokojnom a najmä zelenom prostredí, miesto pre oddych, kultúru či šport.

Ako prví konkretizovali svoje pohľady na túto tému študenti dvoch univerzít – Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Ich štúdie predstavila výstava v Primaciálnom paláci v Bratislave a zároveň ich približuje aj internetová stránka projektu – www.visutezahrady.bratislava.sk. Vďaka študentským prácam zároveň vznikli prvé vizualizácie témy, a teda aj možnosť predstaviť si, akým smerom by sa projekt prípadne mohol uberať.

Univerzity a ich poslucháči tak ponúkli veľmi cenný príspevok do širšej diskusie o budovaní terasovitých záhrad nad Bratislavou. Dôležitou súčasťou výstavy sa zároveň stala možnosť vyjadriť sa k štúdiám z prostredia akademickej pôdy a tiež k samotnému projektu – zapísaním podnetov a pripomienok do ponúknutej knihy. Zaujíma nás Váš názor na Bratislavské visuté záhrady a privítame Vaše podnety k tejto téme. Vyjadrite aj vy, ako by podľa Vás mal vyzerať veľký reprezentatívny park Bratislavy, čo by v ňom nemalo chýbať, kde by sa mohol nachádzať a podobne.

Svoje podnety môžete vyjadriť prostredníctvom kontaktov uvedených v menu internetovej stránky projektu (ako aj prostredníctvom kontaktného formulára „Napíšte nám“ na titulnej stránke  www.visutezahrady.bratislava.sk vľavo dole) a do piatku 12. februára 2010 tiež do spomenutej knihy podnetov v priestoroch výstavy študentských prác – v sále č. 5 Primaciálneho paláca v Bratislave. Ďakujeme.

 
Kontakt: Web editor
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.1.2010 / 27.1.2010

Kontext

Umiestnenie: Zložky dokumentov > O projekte > Aktuálne
 

Zobraziť vyhľadávací formulár »


 

Nachádzate sa v zobrazení "Bez grafiky", takže vidíte túto stránku bez grafických prvkov a pokročilého formátovania. Pokiaľ Váš prehliadač podporuje CSS2, môžete sa prepnúť do grafického zobrazenia.


Prihlásiť sa
| O webe | Vyhlásenie o prístupnosti
 

Tento web využíva cookies. Niektoré z nich môžu slúžiť pre analytické účely.

O cookies